IntermezzoKl 17 - 20 på Hamburgsvägen 9
Biljett: 50 kr betalas på plats.
Prisbild:
Marknad och intermezzo 50 kr
Marknad och intermezzo och gala 200 kr

After-market-bar på Studio Mossutställningars terass med kosmetik av Andrea Eng och musik med bl.a. och kontrabasblockflöjtist Anna Petrini!

40 min "Choreographic mash-up" visas i Alkonstrummet kl 18 + 19 + 20 av Nordberg Movement i Studio Mossutställningars Allkonstrum med:
Cristina Caprioli/ccap
Cullbergbaletten
Sebastian Lingserius
Tova Sahlin/Shake it collaboration
Björn Säfsten
Nasty Nate

Anna Petrini
Anna Petrini är internationellt verksam som blockflöjtist och har bl.a. en Grammisnominering och en debutkonsert i Berlin Philharmonien i bagaget. För musikern Anna Petrini är ljud ett fysiskt material som går att skulptera, precis som lera eller trä. Med den fyrkantiga kontrabasblockflöjten skapar hon klangvärldar där ljud manipuleras, tas isär, vrids och vänds på. Annas relation till ljud har en stark koppling till fysik rörelse. Hon översätter ofta för sitt inre öga ett ljud till just rörelse, som om en fiktiv dansare rörde sig med samma energi, friktion eller gravitation som ljudet ifråga. Resultatet blir koreograferat ljud, en dans med luft.
annapetrini.com

Choreographic mash-up i Allkonstrummet av Nordberg Movement
Ett flöde av koreografiska sekvenser fyller Allkonstrummet. Under 40 minuter presenteras fem mycket olika koreografiska röster. Kvällen består av material framförda av Cristina Caprioli/ccap, Björn Säfsten, Tove Sahlin & Maria Johansson Josephsson/Shake it Collaborations, Sebastian Lingserius/Kass samt Alexandra Campbell/Cullbergbaletten i koreografi av Eszter Salomon. Läs mer nedan om de medverkande!


INFO OM DE MEDVERKANDE I CHOREOGRAPHIC MASH-UP:

CCAP/CRISTINA CAPRIOLI
Namnlöst i ett hörn med flit utan keps

Cristina Caprioli plockar fram en nio år gammal fras och packar in den i ett hörn med ett hål och bestämmer sig för att det hela är ett angeläget något utan namn.

av och med Cristina Caprioli

ccap är en oberoende organisation som under ledningen av Cristina Caprioli arbetar med koreografi i form av scenföreställningar, utställningar, installationer, filmer, objekt, publikationer och andra inåtväxande utåtvända projekt och händelser – med bas i Stockholm.


KASS/LINGSERIUS
SOUND-ING-DISTANCE
En installation där röst initieras och spelas från kroppens olika delar. Där försök görs för att återupptäcka nya relationer mellan ens ”egna” ljud, ens ”kopierade” ljud, och ens ”förinspelade” ljud. Verket kommer att aktivera olika verktyg för själv-distans mellan performer och det koreografiska ramverket. Olika ”retro” identiteter prövas bortom själv-distansiering eller själv- medvetenhet. En slags ”koreografi som landskap av mikroskopi”, snarare än ”koreografi som ett expanderat fält”.

Sound-ing-distance tar avstamp från research-projektet distance as a des(s)ert som gjordes våren 2016 i samarbete med Micadanses i Paris och vill motverka en ny ökenperiod.

Av och med Sebastian Lingserius.

Sebastian Lingserius, koreograf och dansare, startade sin koreografiska plattform KASS produktion 2011. Han har också gjort installationsverk på bibliotek och konstgallerier samt undervisat och givit workshops på bland annat Danshögskolan och DC Stockholm.

SHAKE IT COLLABORATIONS
Det är som det är /It is as it is
(utdrag ur ett kommande verk)

Det är som det är.
En sångcykel- En dansbesvärjelse.
Döden kommer närmare och vi accepterar det. Låter det sjunka in och lever med det. Döden lurar runt alla hörn, väntar på sin tur, din tur och vi vet om det.
Vi accepterar det faktum att vi alla ska dö. Låt oss se det från den ljusa sidan. Ett lyckligt slut. Till ljuva toner av brutna röster dör vi framför dina ögon.
Det är som det är. Vi sjunger oss igenom livets skådespel och dansar mot graven.

Ingenting varar för evigt.

Av och med Tove Sahlin och Maria Johansson Josephsson.
Shake it Collaborations är ett turnerade scenkonstkompani som drivs av koreografen och artisten Tove Sahlin Ett djuplodat politiskt perspektiv genomsyrar verksamhetens alla delar - konstnärligt, strukturellt, kommunikativt. Under hösten 2018 skapar kompaniet det nya originalverket Det är som det är.

BJÖRN SÄFSTEN
Solo

En lång serie av transformationer av gester, ett försök att inkorporera misstag, ljud och andning som uppstår, in mot rörelsens syntax, en undersökning, en utprövning. För Choreographic Mash-Up skapar Björn en improvisatorisk struktur, ett lek med gester, referenser och känslor.
Björn skapar koreografisk konst i tätt samarbete med sina konstnärliga team och fokuserar ofta på våra kroppar och sinnen; hur de samspelar, formas och uttrycker sig.

Av och med Björn Säfsten.


CULLBERGBALETTEN/ESZTER SALAMON
Reproduction (utdrag)
framförd av ALEXANDRA CAMPBELL

I alla tider har det funnits en kommunikation mellan den som exponerar sin kropp och den som tittar på den, genom hela danshistorien har kommunikationen mellan dansare och publik fascinerat. Publikens blick har förförts, triggats, regisserats och manipulerats av koreografer. Vem kontrollerar egentligen vem? Vad är det som definierar kommunikationen mellan den som dansar och den som tittar? Koreografen Eszter Salamon ifrågasätter blickens makt hos dansare och publik samtidigt som hon ifrågasätter den utförande kroppen. Är kroppen en konstruktion av våra begär och rädslor? Vad exponerar vi när vi exponerar kroppen inför någon annans blick?
Med Alexandra Campbell i koreografi av Eszter Salamon.

Eszter Salamons "Reproduction", för åtta dansare, hade urpremiär 2004 och blev mycket omtalad. För Cullbergbaletten har hon skapat en ny version av samma verk. Eszter Salamon, ursprungligen från Ungern, med bas i Paris, är verksam som koreograf, dansare och artist. Hennes verk presenteras kontinuerligt i Europa, USA och Asien.

Producerat och sammansatt av Nordberg Movement.

NASTY NATE
Intermezzot: som för att klimatkompensera tar Nathan Hamelberg a.k.a. Nasty Nate (Bring The Noise, Serious Oarty) med musik från mellan Kräftans och Stenbockens vändkretsar till marknaden istället för att öka på flygresorna. Dvs svart guld från Accra, Bogota, Caracas, Dakar, Ecatepec de Morelos, Fort de France, Georgetown, Havana, Jamestown, Kingston, Lomé, Mexico City, Nairobi, Ouagadougou, Port-Au-Prince, Quito, Rio de Janeiro, San Juan, Tijuana, Urrao, Villavicencio, Windhoek, Xalapa, Yaoundé och Zapopan på menyn.